Dit zijn onze wintertips:

Betrouwbaarheid kun je tanken!

Wintertips zowel het gehele jaar: Steeds meer brandstoffen worden gemengd met Bio-Ethanol. Bio-Ethanol staat bekend om het aantrekken van vocht en er zit ook nog eens minder energie in per deel brandstof. Een moderne auto heeft geen last van de mindere kwaliteit, hij kan zijn motor hierop aanpassen. 95% van de scooters kan zich niet aanpassen op de kwaliteit brandstof. Gevolg, de motor gaat inhouden en heeft minder trekkracht.

Water in brandstof met Bio-ethanol.

Een nog groter probleem is dat brandstof met Bio-Ethanol vocht aantrekt en sneller verouderd. Het vocht in deze brandstof zorgt voor een lagere verbrandingstemperatuur wat vervuilde kleppen en bougies veroorzaakt (zeker in de koudere periode van het jaar) Gevolg: De motor gaat slecht aanslaan, inhouden, pruttelen of zelfs helemaal niet meer starten.

Ons wintertips Advies

Je doet er goed aan om de iets duurdere Benzine (+/- 6 ct/L duurder) te tanken. (Bijvoorbeeld BP 98, V-power, Excelium, etc.) De scooter start beter, rijdt fijner en zal je dankbaar zijn!

wintertips Benzine tanken

Voorkom een glijpartij!

Op dit moment is het minder fijn om op een voertuig met slechts 2 wielen te rijden, het is koud, het wegdek is vaak nat en daarbij geeft het wegdek ook nog eens weinig grip door de bladeren en een mos acht laagje. Goede banden helpen enorm en dan bedoel ik niet eens hoeveel profiel er op de banden zit, maar meer de samenstelling van het rubbersoort. Kom eens langs in onze winkel voor een gratis banden-controle (spanning profieldiepte check), het vervangen van uw banden of adviesgesprek, we helpen je graag op 2 wielen te blijven!

Zien en gezien worden

Het is weer vroeg donker, het regent weer vaker en het zicht is daarbij slecht. Voorkom een ongeluk en zorg ervoor dat je goed ziet en zelf ook goed zichtbaar bent.
Let op je kleding, zorg dat je kleding met reflectie aan hebt en zorg dat je verlichting goed werkt!

Je zicht verbeteren?

Houd je windscherm of vizier netjes schoon met een Spons en een sopje met afwasmiddel, probeer om een beetje sop achter te laten, dit zorgt ervoor dat druppels minder goed hechten op uw windscherm en je vizier minder snel beslaat (binnenzijde vizier). Maak je windscherm of vizier  droog of schoon met een zachte doek.

Dit zijn onze wintertips.

Recommended Posts